• Reportáž TV Mistral

            Chcete sa dozvedieť viac o tom, ako prebiehala praktická časť maturitnej skúšky na našej škole?

            Máme pre Vás skvelú správu! Reportáž TV Mistral Vám ponúka jedinečný pohľad do sveta študentov v ich dôležitom životnom míľniku.

            Nahliadnite do priebehu praktickej skúšky našich maturantov!

            Link na reportáž tu:

            Reportáž TV Mistral

             

             

          • Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky

            Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky sa v tomto školskom roku 2023/2024 konala v dňoch 23. 04. 2024 - 24. 04. 2024. Témou bola organizácia a realizácia slávnostného obeda pri príležitosti "Šercom Zemplínčan" - s hrdosťou v kroji formou zážitkovej gastronómie. 

            Počas slávnostného obeda sme sa ponorili do srdca Zemplína prostredníctvom skvelej chuťovej palety a prezentáciou zvykov a tradícií, ktoré nás spájajú.

            Žiaci pracovali v skupinách, kde každá začala úžasným výberom predjedál. Zaspomínali sme si na minulosť a zároveň  sme sa nechali unášať súčasnými inšpiráciami. Každá chuť a vôňa nám rozprávala príbeh o Zemplíne a jeho bohatej kultúre. Slávnostný obed pokračoval polievkou a hlavnými jedlami. Vyvrcholením tohto gastronomického zážitku bolo servírovanie dezertu. Každé jedlo bolo starostlivo pripravené a naservírované s oddanosťou k tradíciám, čoho sú priložené fotografie dôkazom.

            Dovoľte nám poďakovať sa všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii a realizácii tohto úžasného zážitku.

            kolektív SHA - Dufincova

          • Odovzdávanie barmanských certifikátov

            Barmanský certifikát je cenným dokumentom, ktorý otvára dvere k fascinujúcemu a dynamickému svetu pohostinstva. Získanie tohto osvedčenia predstavuje dôležitý krok pre tých, ktorí túžia po kariére v oblasti miešania nápojov a obsluhy zákazníkov.

            Dnešné slávnostné odovzdávanie barmanských certifikátov bolo vrcholom barmanského vzdelávania našich žiakov.

            Úspešným absolventom barmanského kurzu blahoželáme!

             

            PhDr. Slávka Mondoková

          • Barmanský kurz

            V dňoch 15. 01. 2024 až 18. 01.2024 sa pre žiakov našej školy koná barmanský kurz v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou. Školiteľmi na kurze sú prezident zväzu p. Ján Šuchta a viceprezident p. Milan Šefc. Prinášame vám malú ukážku z ich prípravy.

          • Vianočná akadémia

            Vianoce sú časťou roka, kedy sa vôkol nás šíri radostná atmosféra. Aj naša škola oslávila vianočný čas, a to Vianočnou akadémiou dňa 21. 12. 2023. Pestrý program akadémie pozostával z krásnych divadelných predstavení, piesní, vianočných kolied a prianí.

             

            V závere programu bolo vyhlásené vyhodnotenie súťaže tried s názvom "Vianočné stolovanie":

             

            1. miesto - III. HA (39 bodov), triedu reprezentovali žiaci Natália Slivová, Matúš Fujak,

            2. miesto - IV. HA (30 bodov), triedu reprezentovali žiaci Michaela Bruňová, Peter Tomáš,

            3. miesto - I. HA (25 bodov), triedu reprezentovali žiačky Slávka Dzuričková, Natália Gonšenicová,

            4. miesto - II. HA (23 bodov), triedu reprezentovali žiačky Vanessa Hrehová, Romana Nistorová,

            5. miesto - V. HA (19 bodov), triedu reprezentovali žiačky Viktória Pospišilová, Miriama Tokárová.

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a želáme krásne sviatky plné radosti, pokoja a lásky. 

             

          • Vianočné stolovanie

            Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, ako prestrieť svoj vianočný stôl?

            Možností je v súčasnosti viac než dosť. Inšpirujte sa našimi ukážkami štedrovečerného prestierania a vytvorte sviatočnú tabuľu, za ktorú si s úsmevom na tvári zasadne každý člen rodiny!

            Na príprave slávnostných tabúľ sa podieľali žiaci I. HA - V. HA.

             

            PhDr. Slávka Mondoková

          • Rodičovský Connect klub - pozvánka

            Občianske združenie IPčko, ktoré sa venuje poskytovaniu anonymnej, bezplatnej a nonstop dostupnej psychologickej pomoci, vytvorilo v Michalovciach v septembri 2023 unikátne miesto pomoci pre mladých ľudí s názvom CONNECT KLUB, ktorý prepája, zapája a spája mladých ľudí s ďalšími mladými ľuďmi a so psychologičkami a psychológmi, ktorí stoja po ich boku.

            Prvýkrát otvárajú svoje brány aj pre rodičov, ktorí by sa chceli do CONNECT KLUBU pozrieť a zistiť, ako a kde ich deti trávia svoj voľný čas a uistiť sa, že sú v bezpečí.

             

            Adresa: Nám. osloboditeľov 33, Michalovce (vedľa zmrzliny Hasan)

             

            PhDr. S. Mondoková

          • 15. ročník Medzinárodného veľtrhu vzdelávania PRO EDUCO

            Medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO sa v Košiciach koná už od roku 2007. Ponúka možnosti pre prezentáciu celého spektra tém v oblasti vzdelávania na všetkých úrovniach, ako aj mimo nich. Popri téme vzdelávania veľtrh prezentuje aj ďalšie formy mimoškolských aktivít, rozvoja osobnosti, možností pracovného uplatnenia, cestovania a doplnkového vzdelávania mladých. Na ploche výstaviska sa prezentovali aj zamestnávatelia, ktorí vo svojej činnosti aplikujú systém duálneho vzdelávania a vytvárajú priestor pre uplatnenie absolventov stredných škôl. Mali sme možnosť vidieť prezentácie vyše 70 inštitúcií poskytujúcich služby v oblasti vzdelávania a kariéry. Veľtrh dopĺňal zaujímavý sprievodný program a odborné poradenstvo. 

            PhDr. S. Mondoková

          • Mikuláš

            Predvianočné obdobie je veľmi čarovné. Aj my na našej škole každoročne oživujeme predvianočné a vianočné zvyky, tradície. Inak tomu nebolo aj dnes v deň sv. Mikuláša, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou adventného obdobia. Spolu so žiakmi sme pripravili Adventné pásmo, a tak sme si pripomenuli čaro blížiacich sa Vianoc.  

          • Kampaň Červené stužky 2023

            1. december - Svetový deň boja proti AIDS

            Aj tento rok sa naša škola zúčastnila kampane a tak podporila myšlienku prevencie HIV/AIDS. Hlavnou filozofiou kampane je odovzdanie a prehĺbenie vedomostí a informácií o víruse HIV a chorobe AIDS mladým ľuďom. 

            Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými chorobou AIDS. Červená farba bola vybraná ako symbol krvi a života. Na Svetový deň boja proti HIV/AIDS, ktorým sa stal prvý december, si ľudia na celom svete pripínajú červenú stužku, aby tak vyjadrili svoj postoj k HIV/AIDS.

            Mgr. Beata Semková

             

          • Prednáška

            Dňa 29. 11. 2023 sa na našej škole konala v spolupráci s Mestkou políciou Michalovce a p. Stanislavom Bamburákom prednáška na tému: "Trestnoprávna zodpovednosť mladistvých, fajčenie, alkohol, drogy."

            Účelom besedy bolo výchovné poslanie, v rámci ktorého oboznámil študentov s pojmami kto je mladistvý, kto nesie trestnoprávnu zodpovednosť za činy, kto je trestne zodpovedný a aká je dĺžka ukladania trestov. Na praktických príkladoch a podnetoch mali študenti možnosť vidieť ako to vyzerá v praxi, ako prebieha akcia na hľadanie drog, aké následky má fajčenie a alkohol nielen na zdraví človeka, ale aj všeobecne.

            Mgr. Viktória Virčíková

          • Detský beh I. Pšenka, 8. ročník

            Dňa 24. 11. 2023 (piatok) sa pod záštitou mesta Michalovce, Atletického klubu Michalovce a Matice slovenskej Michalovce uskutočnil 8. ročník Detského behu Ivana Pšenka. 

            Našu školu reprezentovali žiaci Alex Miťko (I.HA), Milan Piskor (I. HA) a Artem Shchavii (III. HA) v kategóriách: 

            Starší žiaci 14-15 rokov - 1.500 m – 3 x 500 m

            Dorastenci 16-17 rokov - 3.000 m - 3 x 1000m

            Žiak Artem Shchavii (III. HA) obsadil v kategórii dorastenci, beh na 3000m skvelé 2. miesto!

            Za úspešnú reprezentáciu našej školy ďakujeme a prajeme veľa ďalších športových úspechov!

          • Bubnovačka 2023

            20. novembra 2023, v čase 10:00 – 11:00, sme si opäť pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! A preto sme sa zúčastnili BUBNOVAČKY 2023 na Zimnom štadióne v Michalovciach. Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“, ktoré už po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti, zaznela Slovenskom a Českom v hlasnom rytme bubnov. Podujatie sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky.

            Mgr. Beata Semková

          • Profesia Days 2023

            Dnes 15.11.2023 sa žiaci končiacich ročníkov zúčastnili najväčšieho festivalu príležitosti Profesia Days 2023. Študenti mali veľkú príležitosť osobne komunikovať so zamestnávateľmi a odborníkmi z rôznych sfér, otestovať svoje zručnosti a nájsť svoje vysnívané uplatnenie. Vystavované boli popredné spoločnosti ako LIDL, BILLA, BOSH, Kaufland, Allegro, Slovensko IT, Volvo Cars Košice, Železničná spoločnosť Slovensko, Deutsche Telekom IT Solutions, Marelli, Eures, inštitúcie ako Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, Cassovia Code, Technická univerzita v Košiciach, Košice International Airport a iné. Profesia Days 2023 prekročil naše očakávania!!!

            Mgr. Beata Semková

            kariérová poradkyňa