• Detský beh I. Pšenka, 8. ročník

            Dňa 24. 11. 2023 (piatok) sa pod záštitou mesta Michalovce, Atletického klubu Michalovce a Matice slovenskej Michalovce uskutočnil 8. ročník Detského behu Ivana Pšenka. 

            Našu školu reprezentovali žiaci Alex Miťko (I.HA), Milan Piskor (I. HA) a Artem Shchavii (III. HA) v kategóriách: 

            Starší žiaci 14-15 rokov - 1.500 m – 3 x 500 m

            Dorastenci 16-17 rokov - 3.000 m - 3 x 1000m

            Žiak Artem Shchavii (III. HA) obsadil v kategórii dorastenci, beh na 3000m skvelé 2. miesto!

            Za úspešnú reprezentáciu našej školy ďakujeme a prajeme veľa ďalších športových úspechov!

          • Bubnovačka 2023

            20. novembra 2023, v čase 10:00 – 11:00, sme si opäť pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! A preto sme sa zúčastnili BUBNOVAČKY 2023 na Zimnom štadióne v Michalovciach. Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“, ktoré už po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti, zaznela Slovenskom a Českom v hlasnom rytme bubnov. Podujatie sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky.

            Mgr. Beata Semková

          • Profesia Days 2023

            Dnes 15.11.2023 sa žiaci končiacich ročníkov zúčastnili najväčšieho festivalu príležitosti Profesia Days 2023. Študenti mali veľkú príležitosť osobne komunikovať so zamestnávateľmi a odborníkmi z rôznych sfér, otestovať svoje zručnosti a nájsť svoje vysnívané uplatnenie. Vystavované boli popredné spoločnosti ako LIDL, BILLA, BOSH, Kaufland, Allegro, Slovensko IT, Volvo Cars Košice, Železničná spoločnosť Slovensko, Deutsche Telekom IT Solutions, Marelli, Eures, inštitúcie ako Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, Cassovia Code, Technická univerzita v Košiciach, Košice International Airport a iné. Profesia Days 2023 prekročil naše očakávania!!!

            Mgr. Beata Semková

            kariérová poradkyňa

          • Európska súťaž v štatistike 2023/2024

            "Európska súťaž v štatistike 2023/2024" je určená pre žiakov a učiteľov stredných škôl. 

            Zámerom aktivity je pútavou formou naučiť mladých ľudí čítať štatistické údaje, orientovať sa v nich, ako aj správne a kreatívne ich interpretovať. Zároveň ide o atraktívnu aktivitu, ktorej snahou je podporiť schopnosť mladej generácie rozlišovať oficiálne zdroje údajov od neoficiálnych. Stredoškoláci tak nadobudnú zručnosti, ktoré im pomôžu identifikovať dezinformácie a hoaxy.