• Prednáška Finančná gramotnosť

            Dňa 27. 02. 2023 sa na našej škole uskutočnila prednáška na tému Finančná gramotnosť, do ktorej boli zapojení žiaci III. HA - V. HA triedy pod vedením učiteľky odborných ekonomických predmetov Mgr. V. Virčíkovej.

            Po telefonickej dohode s firmou OVB a lektorom Ing. Jarošom sa uskutočnila finančná hra pre študentov na prehĺbenie znalostí z finančnej gramotnosti. Úlohou tejto hry je uvedomenie si spotreby a analýzy usporiadania finančných prostriedkov, ako aj zvládanie hospodárenia s peniazmi a zaradením sa do skutočného života, kde sa s týmto javom budú bežne stretávať. 

            Priebehy hry moderoval lektor finančnej gramotnosti, ktorý sa so skupinou účastníkov stará o finančné plánovanie rodiny, o všetky prijímy, výdavky a majetok. Preto hráči môžu použiť svoje doterajšie vedomosti zo života a naopak, získané vedomosti aplikovať do budúcna. 

            Obsahom hry bolo prepojenie finančnej gramotnosti s praxou. 

          • Fašiangový bál

            Miešané drinky sú skvelým spestrením spoločenských akcií. Žiaci SHA - Dufincova úspešne reprezentovali našu školu na tohtoročnom Fašiangovom bále v reštaurácii Bažant v Michalovciach prípravou miešaných nápojov.