• Oznámenie o konaní II. kola prijímacích skúšok

            Na základe nenaplneného počtu miest pre žiakov, ktorých možno prijať do triedy prvého ročníka študijného odboru 6323 K hotelová akadémia sa II. kolo prijímacích skúšok uskutoční dňa 18. 06. 2024 (utorok) o 09:00 hod.v budove školy. 

            PaedDr. Ing. Ivan Dufinec

                                                                                                                                                                  riaditeľ školy

          • Reportáž TV Mistral

            Chcete sa dozvedieť viac o tom, ako prebiehala praktická časť maturitnej skúšky na našej škole?

            Máme pre Vás skvelú správu! Reportáž TV Mistral Vám ponúka jedinečný pohľad do sveta študentov v ich dôležitom životnom míľniku.

            Nahliadnite do priebehu praktickej skúšky našich maturantov!

            Link na reportáž tu:

            Reportáž TV Mistral

             

             

          • Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky

            Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky sa v tomto školskom roku 2023/2024 konala v dňoch 23. 04. 2024 - 24. 04. 2024. Témou bola organizácia a realizácia slávnostného obeda pri príležitosti "Šercom Zemplínčan" - s hrdosťou v kroji formou zážitkovej gastronómie. 

            Počas slávnostného obeda sme sa ponorili do srdca Zemplína prostredníctvom skvelej chuťovej palety a prezentáciou zvykov a tradícií, ktoré nás spájajú.

            Žiaci pracovali v skupinách, kde každá začala úžasným výberom predjedál. Zaspomínali sme si na minulosť a zároveň  sme sa nechali unášať súčasnými inšpiráciami. Každá chuť a vôňa nám rozprávala príbeh o Zemplíne a jeho bohatej kultúre. Slávnostný obed pokračoval polievkou a hlavnými jedlami. Vyvrcholením tohto gastronomického zážitku bolo servírovanie dezertu. Každé jedlo bolo starostlivo pripravené a naservírované s oddanosťou k tradíciám, čoho sú priložené fotografie dôkazom.

            Dovoľte nám poďakovať sa všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii a realizácii tohto úžasného zážitku.

            kolektív SHA - Dufincova

          • Odovzdávanie barmanských certifikátov

            Barmanský certifikát je cenným dokumentom, ktorý otvára dvere k fascinujúcemu a dynamickému svetu pohostinstva. Získanie tohto osvedčenia predstavuje dôležitý krok pre tých, ktorí túžia po kariére v oblasti miešania nápojov a obsluhy zákazníkov.

            Dnešné slávnostné odovzdávanie barmanských certifikátov bolo vrcholom barmanského vzdelávania našich žiakov.

            Úspešným absolventom barmanského kurzu blahoželáme!

             

            PhDr. Slávka Mondoková

          • Barmanský kurz

            V dňoch 15. 01. 2024 až 18. 01.2024 sa pre žiakov našej školy koná barmanský kurz v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou. Školiteľmi na kurze sú prezident zväzu p. Ján Šuchta a viceprezident p. Milan Šefc. Prinášame vám malú ukážku z ich prípravy.

          • Vianočná akadémia

            Vianoce sú časťou roka, kedy sa vôkol nás šíri radostná atmosféra. Aj naša škola oslávila vianočný čas, a to Vianočnou akadémiou dňa 21. 12. 2023. Pestrý program akadémie pozostával z krásnych divadelných predstavení, piesní, vianočných kolied a prianí.

             

            V závere programu bolo vyhlásené vyhodnotenie súťaže tried s názvom "Vianočné stolovanie":

             

            1. miesto - III. HA (39 bodov), triedu reprezentovali žiaci Natália Slivová, Matúš Fujak,

            2. miesto - IV. HA (30 bodov), triedu reprezentovali žiaci Michaela Bruňová, Peter Tomáš,

            3. miesto - I. HA (25 bodov), triedu reprezentovali žiačky Slávka Dzuričková, Natália Gonšenicová,

            4. miesto - II. HA (23 bodov), triedu reprezentovali žiačky Vanessa Hrehová, Romana Nistorová,

            5. miesto - V. HA (19 bodov), triedu reprezentovali žiačky Viktória Pospišilová, Miriama Tokárová.

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a želáme krásne sviatky plné radosti, pokoja a lásky. 

             

          • Vianočné stolovanie

            Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, ako prestrieť svoj vianočný stôl?

            Možností je v súčasnosti viac než dosť. Inšpirujte sa našimi ukážkami štedrovečerného prestierania a vytvorte sviatočnú tabuľu, za ktorú si s úsmevom na tvári zasadne každý člen rodiny!

            Na príprave slávnostných tabúľ sa podieľali žiaci I. HA - V. HA.

             

            PhDr. Slávka Mondoková

          • Rodičovský Connect klub - pozvánka

            Občianske združenie IPčko, ktoré sa venuje poskytovaniu anonymnej, bezplatnej a nonstop dostupnej psychologickej pomoci, vytvorilo v Michalovciach v septembri 2023 unikátne miesto pomoci pre mladých ľudí s názvom CONNECT KLUB, ktorý prepája, zapája a spája mladých ľudí s ďalšími mladými ľuďmi a so psychologičkami a psychológmi, ktorí stoja po ich boku.

            Prvýkrát otvárajú svoje brány aj pre rodičov, ktorí by sa chceli do CONNECT KLUBU pozrieť a zistiť, ako a kde ich deti trávia svoj voľný čas a uistiť sa, že sú v bezpečí.

             

            Adresa: Nám. osloboditeľov 33, Michalovce (vedľa zmrzliny Hasan)

             

            PhDr. S. Mondoková

          • 15. ročník Medzinárodného veľtrhu vzdelávania PRO EDUCO

            Medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO sa v Košiciach koná už od roku 2007. Ponúka možnosti pre prezentáciu celého spektra tém v oblasti vzdelávania na všetkých úrovniach, ako aj mimo nich. Popri téme vzdelávania veľtrh prezentuje aj ďalšie formy mimoškolských aktivít, rozvoja osobnosti, možností pracovného uplatnenia, cestovania a doplnkového vzdelávania mladých. Na ploche výstaviska sa prezentovali aj zamestnávatelia, ktorí vo svojej činnosti aplikujú systém duálneho vzdelávania a vytvárajú priestor pre uplatnenie absolventov stredných škôl. Mali sme možnosť vidieť prezentácie vyše 70 inštitúcií poskytujúcich služby v oblasti vzdelávania a kariéry. Veľtrh dopĺňal zaujímavý sprievodný program a odborné poradenstvo. 

            PhDr. S. Mondoková

          • Mikuláš

            Predvianočné obdobie je veľmi čarovné. Aj my na našej škole každoročne oživujeme predvianočné a vianočné zvyky, tradície. Inak tomu nebolo aj dnes v deň sv. Mikuláša, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou adventného obdobia. Spolu so žiakmi sme pripravili Adventné pásmo, a tak sme si pripomenuli čaro blížiacich sa Vianoc.  

          • Kampaň Červené stužky 2023

            1. december - Svetový deň boja proti AIDS

            Aj tento rok sa naša škola zúčastnila kampane a tak podporila myšlienku prevencie HIV/AIDS. Hlavnou filozofiou kampane je odovzdanie a prehĺbenie vedomostí a informácií o víruse HIV a chorobe AIDS mladým ľuďom. 

            Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými chorobou AIDS. Červená farba bola vybraná ako symbol krvi a života. Na Svetový deň boja proti HIV/AIDS, ktorým sa stal prvý december, si ľudia na celom svete pripínajú červenú stužku, aby tak vyjadrili svoj postoj k HIV/AIDS.

            Mgr. Beata Semková

             

          • Prednáška

            Dňa 29. 11. 2023 sa na našej škole konala v spolupráci s Mestkou políciou Michalovce a p. Stanislavom Bamburákom prednáška na tému: "Trestnoprávna zodpovednosť mladistvých, fajčenie, alkohol, drogy."

            Účelom besedy bolo výchovné poslanie, v rámci ktorého oboznámil študentov s pojmami kto je mladistvý, kto nesie trestnoprávnu zodpovednosť za činy, kto je trestne zodpovedný a aká je dĺžka ukladania trestov. Na praktických príkladoch a podnetoch mali študenti možnosť vidieť ako to vyzerá v praxi, ako prebieha akcia na hľadanie drog, aké následky má fajčenie a alkohol nielen na zdraví človeka, ale aj všeobecne.

            Mgr. Viktória Virčíková

          • Detský beh I. Pšenka, 8. ročník

            Dňa 24. 11. 2023 (piatok) sa pod záštitou mesta Michalovce, Atletického klubu Michalovce a Matice slovenskej Michalovce uskutočnil 8. ročník Detského behu Ivana Pšenka. 

            Našu školu reprezentovali žiaci Alex Miťko (I.HA), Milan Piskor (I. HA) a Artem Shchavii (III. HA) v kategóriách: 

            Starší žiaci 14-15 rokov - 1.500 m – 3 x 500 m

            Dorastenci 16-17 rokov - 3.000 m - 3 x 1000m

            Žiak Artem Shchavii (III. HA) obsadil v kategórii dorastenci, beh na 3000m skvelé 2. miesto!

            Za úspešnú reprezentáciu našej školy ďakujeme a prajeme veľa ďalších športových úspechov!

          • Bubnovačka 2023

            20. novembra 2023, v čase 10:00 – 11:00, sme si opäť pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! A preto sme sa zúčastnili BUBNOVAČKY 2023 na Zimnom štadióne v Michalovciach. Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“, ktoré už po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti, zaznela Slovenskom a Českom v hlasnom rytme bubnov. Podujatie sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky.

            Mgr. Beata Semková